Når skal du registrere trening?

Som en enkel tommelfingerregel, skal du registrere aktiviteter der du blir skikkelig svett som trening i Flexikost. Så, hvis hjertet pumper og du føler at du virkelig jobber, da er det på tide å registrere. Yoga, gåturer og andre rolige aktiviteter er flotte for velvære, men de trenger ikke å logges som trening i appen. Det er bedre å registrere dette som daglig aktivitet.

Hvordan måle en treningsøkt?

En treningsøkt i Flexikost defineres slik:

  • 20-40 minutter sammenhengende høyintensitets intervalltrening (HIIT).
  • 30-60 minutter sammenhengende middels intensitetstrening.
  • 60-90 minutter sammenhengende roligere trening.

Praktiske Eksempler

  1. Eksempel 1: En 60-minutters CrossFit-økt vil telle som én treningsøkt. Den har en god blanding av oppvarming, teknikk og avsluttes med en høyintensitetsdel.
  2. Eksempel 2: En 90-minutters styrketreningsøkt, etterfulgt av 30 minutter cardio, er såpass intensiv at den bør registreres som to treningsøkter.
  3. Eksempel 3: Hvis du tar en joggetur som varer 1,5–2 timer, anbefales det at du registrerer dette som to treningsøkter.

Her passer et sitat fra Arnold Schwarzenegger: "The last three or four reps is what makes the muscle grow. This area of pain divides a champion from someone who is not a champion." Det er ikke alltid kvantitet som teller mest, men kvaliteten på det du legger inn i hver enkelt økt. Derfor er det viktig å registrere treningen korrekt for å reflektere denne innsatsen.