VIKTIG: Når du lager din oppskrift, så har vi laget noen «guidelines» som viser anbefalt mengde kalorier og makronæringsstoffer.

Det er ikke alle matvarer eller oppskrifter som nødvendigvis passer inn i kostholdet på Flexikost. Eneste måte å finne ut om din oppskrift kan passe er å prøve :-)

Guidelines i Flexikost
"Guidelines" som viser anbefalt referanse-område.

Slik lager du egen oppskrift

I dette eksemplet skal jeg lage en enkel middag som består av: Kylling med ris og avokado.

OBS: Før du kan lage oppskrift må du aktivere funksjonen

SLIK AKTIVERER DU "LAG EGNE OPPSKRIFTER"

Steg 1) - Legge til din første ingrediens i oppskriften.

• Klikk på «lag egen oppskrift» --> Søk: Kyllingfilet --> Legg til
    galaxy-s9-mockup-template-against-transparent-background-a19508 (26)
  • Nå er kyllingfilet lagt til i oppskriften din. Den blir automatisk lagt til med 1g. Du kan velge å justere mengden dersom du vet vekten på maten, eller legge til resten av matvarene før du justere

TIPS: Vi anbefaler at du legger til alle ingrediensene før du justerer. Da blir det lettere å se næringsstoffene i forhold til helheten i matretten.

Steg 2)  - Legge til flere ingredienser

• Klikk på «legg til flere matvarer» --> finn neste ingrediens som er: Jasminris  --> legg til.
    Gjenta dette steget for å legge til avokado.

galaxy-s9-mockup-template-against-transparent-background-a19508 (27)

Steg 3) - Justere ingrediensene

Når alle ingrediensene er lagt til er det på tide å justere ingrediensene.

• Klikk på «antall gram» og skriv inn antall gram du ønsker eller tror passer. Du kan finjustere ett og ett gram ved å bruke pil opp og pil ned. Du vil se med en gang at sirkelen som viser kalorier endrer seg. Det samme gjør makronæringsstoffene på høyre side.

Untitled 55

Her må du bruke litt tid på å «prøve og feile» for å finne den perfekte sammensetningen for deg. Øvelse gjør mester og erfaring er gull.

Når du er fornøyd med oppskriften, så klikker du på lagre denne retten

Steg 4) - Navn, beskrivelse og dager

• Legg til et bilde om du ønsker --> Skriv informasjon/beskrivelse om oppskriften --> Velg hvilke dager du ønsker å legge til.

galaxy-s9-mockup-template-against-transparent-background-a19508 (31)

Må retten treffe akkurat på makro eller kalorier?

Det er ikke «krise» om du ikke treffer helt på kalorier eller makronæringsstoffer. Dette er «guidelines» som appen lager for deg slik at du kan få et godt sammensatt måltid som gir stabilt blodsukker og gode resultater.

Pekepinn: Desto sterkere mål du har, desto mer nøye må du være