Flexikost henter matvarer/ingredienser fra Matvaretabellen. Denne dekker det meste, men når du lager dine egne oppskrifter vil du oppleve at matvaren/ingrediensen du ønsker å bruke ikke finnes i tabellen. Heldigvis kan du legge til denne matvaren selv 💪

OBS: Først må du aktivere "LAG EGEN OPPSKRIFT". Du kan finne en detaljert veiledning for dette her:  AKTIVER LAG EGEN OPPSKRIFT

1) Velg et "vilkårlig" måltid ( Matvaren blir lagt til i databasen for alle måltider uansett hvilket måltid du velger.) og trykk på " +"-tegnet.

2) Velg/klikk på " Lag din egen oppskrift".

3) Klikk på " + Legg til matvaren manuelt".

4) Skriv inn Navn, Kcal per 100g, Karbohydrat per 100g, Proteiner per 100g og Fett per 100g.
Dette er informasjon du finner under "næringsinnhold" på matvaren. Så klikker du på Lagre.

VIKTIG!!: Enkelte matvarer har næringsinnhold per porsjon og per 100g. Du skal alltid fylle ut per 100g!

Du kan også legge til ferdigretter, som for eksempel Findus, Toro, Fjordland, e.l - som en egen matvare.

Se hvordan du gjør det her