Grunner til at du får denne meldingen:

  • Du har valgt en ukentlig vektnedgang som er "for hard" i kombinasjon med et lavt daglig aktivitetsnivå og/eller trening.

Løsningen:

  • Vi anbefaler at du velger en lavere ukentlig vektnedgang eller øker ditt daglige aktivitetsnivå og/eller trening. Dette gjør du ved å endre dine mål i appen eller på web.

Litt mer forklaring

Hvileforbrenning er et tall på hvor mange kalorier kroppen trenger hver dag for å opprettholde fysiologiske funksjoner. Det innebærer blant annet at blodet skal pumpes rundt, nyrene skal skille ut urin, vi skal puste jevnt og trutt, kroppen skal produsere varme og hormonene skal fungere i samspill med hverandre.

Uavhengig av hvor mye du beveger deg, er hvileforbrenningen det minimumet av kalorier kroppen din trenger for å fungere optimalt, kun for å  kunne ligge på sofaen en hel dag. 

Dagsforbrenning er et tall på hvor mye kalorier du forbrenner i løpet av en dag og endres etter ditt aktivitetsnivå. 

Dagsforenning = hvileforbrenning + daglig aktivitet + trening 

Så hva skjer når vi spiser for lite? Det å spise lite i noen dager har ingen betydning, men når vi spiser for lite over tid, vil det gi uheldige konsekvenser for både forbrenningen- og helsen generelt.

Den første perioden vil vekten gå nedover, men etter kort tid vil de fleste oppleve at vekten stopper helt opp. Hvorfor gjør den egentlig det? Kroppen tilpasser seg mangelen på mat så godt den kan ved å skru ned forbrenningen, holde på fettmassen, bryte ned muskulatur og etterhvert også organer. For når kroppen ikke får nok energi igjennom  mat, så henter den energien den trenger ved å tære på seg selv.

Hormonsystemet-, benbygningen- og immunforsvaret vårt vil også etterhvert bli påvirket negativt.

De fleste har hørt at oppskriften på vektnedgang er mindre mat og mer trening, og det kan fort virke logisk at jo mindre vi spiser, desto raskere vil resultater komme. Men slik er det dessverre ikke.